Testimonial: Cindy

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

En toen was het tijd om…

Al een aantal weken waarschijnlijk wel maanden had ik een kriebel die maar niet over ging. Ik baalde van mijn lijf dat niet mee wilde werken met wat ik wilde. Mijn energie was weg. Het gezonde eten werd steeds minder belangrijk en baalde dat ik hier de controle niet meer over had. Lange tijd heb ik de schuld kunnen geven aan mijn baan in combinatie met mijn studie en de leuke dingen die ik in de schaarse vrije tijd ondernam. Maar was dat echt de reden waarom ik dat zo voelde? NEE!

Ik besloot het internet te raadplegen en daar kwam ik XLPRO tegen die een Leefstijlcoachtraject in hun pakket had zitten. Al snel was een afspraak gemaakt en zat ik met een kopje thee bij Esther in de studio. Ik was vast besloten mezelf niet meer voor de gek te houden en besloot eerlijk te zijn naar Esther. Ik weet wat mijn valkuilen zijn en ik kan goed vertellen wat je wilt horen. Daarbij heb ik ervaring en kennis over het coachen van mensen. Maar dat alles heeft mij tot nu toe niet verder gebracht. Esther moest lachen en gaf aan het als een uitdaging te zien!

Dus in januari 2016 begon ik vol goede moed met het traject. Waar ik erg tegen op zag was hoe ik het sporten moest inplannen in mijn (dacht ik toen nog) drukke agenda. Na wat puzzelen had ik hier vrij snel mijn ritme in gevonden. Maar ja het bleef niet bij alleen 3x in de week sporten. Ik moest meer beweging zoeken in mijn dagelijks leven ( los van de sportmomenten). Helluppp….. waar haal ik die tijd vandaan. Eerst maar eens goed over nadenken of dit wel iets is wat ik kan inpassen in mijn leven. Heel voorzichtig begon ik met om de dag een klein stukje te wandelen. Maar tot mijn verbazing werd dit steeds meer, langer en verder. Ik liet de fiets vaker thuis en besloot naar mijn afspraken te wandelen. Ook de boodschappen doen, naar de markt gaan en zelfs naar het station voor een schooldag deed ik “hup, wandelend! “. Dus ook deze hobbel was genomen.

Dan heb ik het nog niet gehad over het weer vinden van een gezond eetpatroon. Esther heeft met mij gezocht naar een goede balans tussen de verschillende voedingsstoffen en de hoeveelheid calorieën in combinatie met de hoeveelheid wat je verbrand op een dag. In de drie maanden dat Esther mij heeft begeleid hebben we geregeld contact gehad over de balans hierin en waar ik mijn eetpatroon nog wat kan aanpassen. Ik heb de controle weer terug.

Nu meer dan drie maanden later kan ik zeggen dat het traject mij super veel heeft opgeleverd. Ik heb inzicht gekregen in een voor mij gezond eetpatroon. Gewoon normaal eten. Niks geen lastige recepten of vreemde combinaties. Ik heb de energie terug in mijn lijf! Mijn lijf is super sterk en kan meer dan ik de laatste jaren mezelf had voorgehouden. De instructeurs bij XLPRO denken met mij mee om de oefeningen aan te passen op wat kan, maar helpen je hierbij ook de uitdaging te behouden. Sporten en bewegen in combi met werk en school is goed in balans. En ik ervaar ook nog ruimte in mijn agenda om even niks te hoeven doen.

Zoals ik in het eindgesprek met Esther heb gezegd: De rem is er af! Ik kan weer genieten zonder belemmerd te worden door allerlei gedachtes, smoezen en teleurstellende ervaringen van vorige pogingen. Ga ik dit volhouden? Natuurlijk!
Nieuwe doelen? Ja zeker! En heb hierin het volste vertrouwen dat ik dit ga bereiken samen met XLPRO.

Cindy (XLPRO clublid sinds januari 2016)