Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubExpert in sport, beweging en gezondheid. Sinds 1996 werkzaam in de (inter)nationale fitness- en sportbranche. Veelvoudig gecertificeerd. Vanaf 2009 als ondernemer actief met XLPRO als leercoach, groepsfitness- en personal trainer.

“Sport, beweging en gezondheid is voor mij meer dan alleen ‘werk’. Het is een levensinvulling. Ik ben een beweger in hart en nieren. Dit is geboren uit de overtuiging en ervaring dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan mentaal- en fysiek welzijn. Mijn ervaringen, kennis en kunde deel ik graag met anderen.”

Dirk Jan is 1e graads docent Lichamelijk Opvoeding (Calo, 2001). Naast XLPRO is hij werkzaam aan de opleiding Sport & Bewegen (MBO 3 en 4) van het Deltion College. Huidige functie: teamdeskundige passend onderwijs, SLB-er én extra begeleiding. Eerder: SB praktijk- en theorie, keuzedeel Fitness Trainer en Groepsfitness Trainer. Daarnaast werkt hij bij Onderwijsroute 10-14 als docent bewegingsonderwijs en vakexpert Sport, Bewegen en Leefstijl.

Als health & fitness presenter heeft Dirk Jan talloze cursussen, opleidingen en workouts in binnen- en buitenland gegeven voor diverse branche- en onderwijsorganisaties. Zodoende heeft hij heel veel fitnessprofessionals mogen opleiden naar een succesvolle carrière in de fitnessbranche. Hij was kernteam lid, mastertrainer, choreograaf (ClubPower® en ClubVitaal®) en examinator van opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), Start2Move (’12-’14’) én ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11). Als ontwikkelaar produceerde hij verschillende vakopleidingen: o.a. de AALO Voeding Docent, de AALO Bodyshape Docent & Master, de AALO Fitness Level 2 en de Start2Move Bootcamp Trainer. Al doende presenteerde hij jaarlijks op verschillende fitnessconventies in Nederland en daarbuiten (bijv. België, Slovenië, Duitsland, Denemarken, Rusland, Oekraïne en Kazachstan). In 2008 introduceerde hij Freestyler Fitness in Nederland. Ook was hij online Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor. Hij was voorzitter van de MBO kenniskring SBG (Sport, Bewegen en Gezondheid ’15-’17) en ís hij NLAcief (voorheen Fit!Vak) examinator A & B. Hiernaast verzorgt hij krachttrainingen van het Heren 1 team van Hockey Club Zwolle.

Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach. Een creatieve en bevlogen fitnessprofessional die zich continue inzet om mensen in beweging te krijgen. Veel clubleden, (top)sporters, (startende) collega’s/stagiaires zijn door hem op het goede spoor gezet.

“In 2009 zijn Esther en ik gestart met XLPRO. Ontstaan uit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl. Een unieke plek om in beweging te komen en je jezelf kan zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief als groepsfitness docent, personal trainer en leercoach. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is ons streven. Ik zoek daarom steeds naar verbinding. Écht contact maken. Bij voorkeur train ik daarom met individuen, koppels of in kleine groepen. Op een prettige manier, passend bij het individu, gestelde doelen behalen.