Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubVanaf 1996 werkzaam in de (inter)nationale sport- en fitnessbranche. Veelvoudig gecertificeerd.  Sinds 2009 actief als ondernemer met XLPRO. Expert in sport, beweging en gezondheid.

“Sport, beweging en gezondheid is voor mij meer dan alleen ‘werk’. Het is een levensinvulling. Ik ben een beweger in hart en nieren. Dit is geboren uit de overtuiging en ervaring dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan mentaal- en fysiek welzijn. Mijn ervaringen, kennis en kunde deel ik graag met anderen.”

Dirk Jan is 1e graads docent Lichamelijk Opvoeding (Calo, 2001). Naast XLPRO is hij werkzaam aan de opleiding Sport & Bewegen (MBO 3 en 4) van het Deltion College én werkt hij als docent bewegingsonderwijs/ vakexpert Bewegen en Leefstijl bij Onderwijsroute 10-14.

Als Mastertrainer en fitnesspresenter heeft Dirk Jan talloze trainingen, cursussen, opleidingen en workouts (in binnen- en buitenland) verzorgd voor allerlei instanties, sportclubs en bedrijven. Voor heel veel mensen is hij van invloed geweest op hun carrière in de fitnessbranche. Hij was kernteam lid, Mastertrainer, choreograaf (ClubPower® en ClubVitaal®) en examinator van opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), Start2Move (’12-’14’) en ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11). Als opleidingsontwikkelaar produceerde hij voor o.a. deze bedrijven verschillende vakopleidingen. Jaarlijks presenteerde hij op toonaangevende fitnessconventies in Nederland en ver daarbuiten. In 2008 introduceerde hij Freestyler Fitness in Nederland. Ook was hij online Virtufit presenter, hoofdredacteur van het magazine XL Instructor, voorzitter van de MBO kenniskring Sport, Bewegen en Gezondheid (’15-’17) en examinator A/B voor NLActief (voorheen Fit!Vak). Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach. Een creatieve en bevlogen fitnessprofessional die zich continue inzet om mensen in beweging te krijgen. Veel clubleden, (top)sporters, (startende) collega’s/stagiaires zijn door hem op het goede spoor gezet.

“In 2009 zijn Esther en ik gestart met XLPRO. Ontstaan uit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl. Een unieke plek om in beweging te komen. En een plek waar je jezelf mag zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief als groepsfitness docent, personal trainer en leercoach. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is ons streven. Ik zoek daarom steeds naar verbinding. Écht contact maken. Bij voorkeur train ik met individuen, koppels of in kleine groepen. Om zo, op een prettige manier, passend bij het individu, gestelde doelen te behalen.