Dirk Jan van Heiningen

XLPRO SportclubAls bewegingsexpert veelvoudig gecertificeerd. Sinds 1996 werkzaam in de (inter)nationale fitness- en sportbranche. Vanaf 2009 actief met XLPRO als ondernemer, personal trainer, groepsfitness docent en leercoach.

“Sport, beweging en gezondheid is voor mij meer dan alleen ‘werk’. Het is een levensinvulling. Ik ben een beweger in hart en nieren. Dit is geboren uit de overtuiging en ervaring dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan mentaal- en fysiek welzijn. Mijn ervaringen, kennis en kunde deel ik graag met anderen.”

Als health & fitness presenter heeft Dirk Jan talloze cursussen, opleidingen, workshops en workouts in binnen- en buitenland gegeven voor diverse branche- en onderwijsorganisaties. Zodoende heeft hij heel veel fitnessprofessionals mogen opleiden naar een succesvolle carrière in de fitnessmarkt. Hij was kernteam lid, mastertrainer, choreograaf (ClubPower® en ClubVitaal®) en examinator van opleidingsinstanties AALO (’00 -’09), Start2Move (’12-’14’) én ClubJoy Groepslesconcepten (’02-’11). Als opleidingsontwikkelaar produceerde hij verschillende vakopleidingen: o.a. de AALO Voeding Docent, de AALO Bodyshape Docent & Master, de AALO Fitness Level 2 en de Start2Move Bootcamp Trainer. Al doende presenteerde hij jaarlijks op verschillende toonaangevende fitnessconventies in Nederland en daarbuiten (bijv. België, Slovenië, Duitsland, Denemarken, Rusland, Oekraïne en Kazachstan). Als vakspecialist kan hij hierdoor terugvallen op een groot (inter)nationaal netwerk. In 2008 introduceerde hij Freestyler Fitness in Nederland. Ook was hij online Virtufit presenter en hoofdredacteur van het magazine XL Instructor.

Dirk Jan is 1e graads docent Lichamelijk Opvoeding (Calo, 2001). Naast XLPRO is hij ook werkzaam aan de opleiding Sport & Bewegen (MBO 3 en 4) van het Deltion College. Functies: Teamdeskundige passend onderwijs, studie- én extra begeleiding, praktijk- en theoriedocent, keuzedeeldocent Fitness Trainer en Groepsfitness Trainer, profieldocent Bewegingsagogie. Hij was voorzitter van de MBO kenniskring SBG (Sport, Bewegen en Gezondheid ’15-’17) en is NLAcief (voorheen Fit!Vak) examinator A & B. Hiernaast verzorgt hij de krachttrainingen van het Heren 1 team van Hockey Club Zwolle. 

Zijn rijke ervaring, grote netwerk en oprechte betrokkenheid maken hem uniek als trainer en coach. Zwolle en omgeving kent Dirk Jan als een creatieve en bevlogen fitnessprofessional die zich continue inzet om mensen in beweging te krijgen. Veel clubleden, (top)sporters, (startende) collega’s en stagiaires zijn door hem op het goede spoor gezet.

“In 2009 zijn mijn vrouw Esther en ik met onze sportclub XLPRO gestart. Uit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl is XLPRO ontstaan. Een unieke plek om in beweging te komen en waar je jezelf mag zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief als groepsfitness docent, personal trainer en leercoach. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is ons streven. Ik zoek daarom steeds naar verbinding. Écht contact maken met leden. Bij voorkeur train ik daarom met individuen, koppels of in kleine groepen. Op een prettige manier, resultaatgericht, de gezamenlijk gestelde doelen behalen!