Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGeaccrediteerd Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche en startte in 2009 XLPRO op. Coacht mensen in hun gedragspatronen met betrekking tot beweging en voeding. 

“Ik heb mijn post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach gevolgd aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Als gediplomeerd Leefstijlcoach en Personal Trainer begeleid ik mensen op het gebied van voeding en beweging door middel van personal training en individuele coachtrajecten.”

Esther is een sprankelend en authentiek persoon. Moeder van 3 zonen en sinds 2003 getrouwd met Dirk Jan. Al jaren lang coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Na haar studies Middelbare Hotelschool en HBO Marketing & Management werkte ze een aantal jaren als intercedent in de detacheringsbranche. Nooit voelde ze zichzelf daar helemaal op haar plek. Haar liefde voor bewegen en haar passie voor koken en gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent (Aerobic, Step, Fitness en Bodyshape). Zo was ze werkzaam als e-coach voor de AALO thuisstudie tot Voeding Docent én werkte ze parttime bij verschillende fitnesscentra in Zwolle en omgeving als (groeps)fitness instructeur. Inmiddels is ze ook NISB BeweegKuur-, ClubJoy-, Freestyler- en EHBO gecertificeerd. In 2009 startte ze, samen met Dirk Jan, XLPRO op. Esther coördineert het backoffice en werkt als groepsfitness docent, personal trainer en leefstijlcoach. In 2014 rondde ze haar post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) af. Waardoor ze zichzelf geaccrediteerd Leefstijlcoach mag noemen. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een gezonde- en actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Esther’s levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht voor clubleden zorgen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat bij hen. Ze weet telkens de juiste snaar bij je te raken. Ze onderscheid zich als coach en trainer door haar methodiek in combinatie met de faciliteiten die XLPRO biedt. Daarnaast werkt ze, wanneer nodig, samen met (fysio)therapeuten en/of (huis)artsen.

“Het is mijn passie om mensen te laten bewegen en zo werkelijk in contact met deelnemers te komen. Zo kan ik hen coachen in de keuzes die zij maken ten aanzien van hun leefpatronen. Daardoor boeken zij successen in hun gezondheid. Voor hen van betekenis zijn is dankbaar werk. In 2009 zijn Dirk Jan en ik met onze sportclub XLPRO gestart. Uit onze gezamenlijke passie voor beweging en een gezonde levensstijl is XLPRO ontstaan. Een unieke plek om in beweging te komen en waar je jezelf mag zijn. Ik ben hier dagelijks met heel veel plezier en bevlogenheid actief als groepsfitness docent, personal trainer en Leefstijlcoach. Coachen en begeleiden is dankbaar werk. Kleinschaligheid, persoonsgericht werken en op maat oplossingen bieden is mijn streven.”

Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste sport- en voedingkeuzes? In alle gevallen ben jij gebaat bij bewezen, wetenschappelijk onderbouwde kennis. Dit geeft houvast en duidelijkheid. En dat kan Esther jou meegeven. Sta je open voor vernieuwing en verandering? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar haar aanpak? Een aanpak waarin bewegen voorop staat en Esther jouw coach en trainer mag zijn? Géén standaard afvalprogramma op een blaadje. Bij Esther ben jijzelf aan zet! Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen gaan wij jouw leef-, eet- en beweegpatroon stapsgewijs aanpassen. Zo ontwikkel je een leefstijl die je algehele gezondheid kan verbeteren.