Esther van Heiningen-Muijskens

XLPRO SportclubGeaccrediteerd Leefstijlcoach, groepslesdocent en personal trainer. Sinds 2006 actief in de fitnessbranche en startte in 2009 XLPRO op. Coacht mensen in hun gedragspatronen met betrekking tot beweging en voeding. 

“Ik heb mijn post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach gevolgd aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid. Als gediplomeerd Leefstijlcoach en Personal Trainer begeleid ik mensen op het gebied van voeding en beweging door middel van personal training en individuele coachtrajecten.”

Esther is een sprankelend en authentiek persoon. Moeder van 3 zonen en sinds 2003 getrouwd met Dirk Jan. Al jaren lang coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Na haar studies Middelbare Hotelschool en HBO Marketing & Management werkte ze een aantal jaren als intercedent in de detacheringsbranche. Nooit voelde ze zichzelf daar helemaal op haar plek. Haar liefde voor bewegen en haar passie voor koken en gezonde voeding kwamen samen toen ze er voor koos het roer om te gooien. Ze schoolde zich om tot Gewichtsconsulent en AALO Allround Docent (Aerobic, Step, Fitness en Bodyshape). Ze was werkzaam als e-coach voor de AALO thuisstudie tot Voeding Docent én werkte parttime bij verschillende fitnesscentra in Zwolle en omgeving als groepsfitness instructeur. Ze is gecertificeerd tot NISB BeweegKuur-, ClubJoy-, Freestyler Fitness instructeur én EHBO gecertificeerd. In 2014 rondde ze haar post-HBO opleiding tot Leefstijlcoach (Academie voor Leefstijl en Gezondheid) af. De combinatie van moederschap, ondernemerschap en een gezonde- en actieve leefstijl is een voorbeeld voor veel vrouwen. Esther haar levenservaring, mensenkennis, nuchterheid en oprechte aandacht voor clubleden zorgen bij hen voor duurzame gedragsverandering en blijvend resultaat. Ze weet telkens de juiste snaar te raken. Esther onderscheid zich als coach en trainer door haar methodiek in combinatie met de faciliteiten die XLPRO biedt. Daarnaast werkt ze samen met (fysio)therapeuten, (huis)artsen en andere professionals.

“Het is mijn passie om mensen te laten bewegen en zo echt in contact met hen te komen. Zo kan ik coachen in de keuzes die zij maken ten aanzien van hun leefpatronen. Daardoor boeken zij succes in hun gezondheid. Wil je energieker en actiever zijn? Wil je verantwoord afvallen, op gewicht blijven of juist aankomen? Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste sport- en voedingkeuzes? In alle gevallen ben jij gebaat bij bewezen, wetenschappelijk onderbouwde kennis. Dit geeft houvast en duidelijkheid. En dat kan ik je meegeven. Sta je open voor vernieuwing en verandering? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar mijn aanpak? Een aanpak waarin bewegen voorop staat en ik jouw coach en trainer mag zijn? Dan krijg je géén standaard afvalprogramma op een blaadje. Bij mij ben jij zelf aan zet! Ik nodig je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen gaan wij jouw leef-, eet- en beweegpatroon stapsgewijs aanpassen. Zo ontwikkel je een leefstijl die je algehele gezondheid kan verbeteren”.